audio items
snunit

שבחי ירושלים

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • פיוט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים זעפרני
  • 2.
    עכשווי - ישראל אבטה בריהון
  • 3.
    עכשווי - ישראל נתנאל יחזקאל
  • 4.
    עכשווי - ישראל קבוצת חזנים
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר שבחי ירושלים
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • אלו הם שני פסוקים מתוך מזמור תהלים קמז, הממוקדים בירושלים והפונים אליה, והם מושרים במגוון נסיבות משמחות, בין היתר ביום ירושלים, כ"ח באייר. השיר פופולרי ביותר וזכה למגוון מבצעים, ביניהם גם הזמרת היוונית חריס אלקסיו.
    הפסוקים המושרים בנויים בשתי תקבולות: התקבולת שבפסוק הראשון כיאסטית, כלומר סדר אבריה משׂוּכל – הפניה אל העיר מופיעה באמצעה של הצלע הראשונה (ירושלים), ובסופה של הצלע השניה (ציון). בפסוק זה חוזר ה' בשני כינוייו – שכן הוא מושא ההלל. לעומת זאת, בתקבולת שבפסוק השני, המנמקת את הקריאה להלל במעשיו של ה', אין שמו או כינויו מופיע כלל. מתוארים בו מפעליו ביחס לעיר ולבניה.
    מזמור קמז הוא אחד המזמורים הכלולים בחטיבת מזמורי ההילולים החותמת את ספר תהלים. התפרצות קריאותיו של המשורר להלל את ה' נובעת ממבטיו העוברים בין השתאות נוכח מפעליו בטבע (דאגה לבעלי החיים, שליטה בגרמי השמים ובמשקעים) לבין התייחסותו הפרטיקולרית ליראיו, לירושלים ולעמו.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?