מפלגת בג"ץ

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • שמירה
    שמור

"בשנת 1995 נפל דבר בישראל. בית המשפט העליון בראשות הנשיא אהרן ברק הודיע לאזרחי ישראל כי יש להם חוקה. ההודעה הסתתרה בין עמודי פסק דין המזרחי, שהיה לאבן הפינה של המהפכה השיפוטית בישראל. תחילה, איש לא שם לב לחדשות המרעישות. עם הזמן, וככל שגדל תאבונו של בג"ץ לכוח, החלה המערכת הפוליטית להבין את חומרת המצב: לישראל יש "חוקה" שהכנסת לא חוקקה, ואדונה של החוקה הזו הוא בית המשפט העליון. הספר שלפניכם נוטל על עצמו משמה מורכבת וקשה: להאיר את קורותיה של המהפכה השיפוטית שחולל בית המשפט העליון, להסביר את נזקיה העצומים, ולחשוף היבטים חשובים בה שהקורא הישראלי אינו מודע להם. עורך הדין שמחה רוטמן, ממייסדי התנועה למשילות ודמוקרטיה, חושף ומנתח במפלגת בג"ץ פסקי דין והכרעות, שקשה להאמין כי פורסמו על ידי בית משפט במדינה דמוקרטית - החל מפגיעה אנושה בהפרדת הרשויות, עבור בחיסול הממוקד שבוצע בחופש החוזים ובכלכלת השוק, וכלה בביטול מדיניות הקרקעות ההיסטורית של הציונות. מפלגת בג"ץ מבקש לפרוש בפני הקורא הישראלי את קורותיה של גניבת שלטון זוחלת, המאיימת להפוך את ישראל למדינה שבה העם אינו קובע, נבחרי הציבור אינם נחשבים והשלטון מסור בפועל בידי חבורת משפטנים שאיש לא בחר, חבורה הדוחה את חזון המדינה ואת ערכיה לטובת חזון, ערכים וסדר יום משלה". -- מהמעטפת האחורית.

כותר מפלגת בג"ץ : כיצד כבשו המשפטנים את השלטון בישראל / שמחה רוטמן
עורך ראשי: בעז לוי
עריכת לשון: ניצן רבלין
הקדמה מאת: אדם גולד.
כותרים נוספים Ruling party of Bagatz : how Israel became a legalocracy / Simcha Rothman
מהדורה מהדורה שנייה.
מקום קשור Tel Aviv-Yafo (Israel)-place of publication
יוצרים נוספים גולד, אדם ((שם עט) מחבר הקדמה)
לוי, בעז (עורך)
מוציא לאור תל אביב : סלע מאיר
שנה תש"ף 2020
הערות כולל הפניות ביבליוגרפיות.
היקף החומר 239 עמודים, 1 עמוד לא ממוספר
22 ס"מ
שפה עברית
מספר מערכת 997007831382405171
קישורים תמונה קדמית (גרסה מוקטנת)
תמונה אחורית
תמונה קדמית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים

הפריט כפוף לזכויות יוצרים. הנך רשאי לעשות כל שימוש בפריט שמותר על פי חוק. העתקה, פרסום, הנגשה באינטרנט, ביצוע פומבי, תרגום או עיבוד של הפריט עשויים לחייב קבלת רישיון מבעל זכויות היוצרים.

חובה להעניק קרדיט ליוצר/ים בכל שימוש בפריט.

אין לפנות לספרייה הלאומית לקבלת רישיון לשימוש בפריט. הספרייה הלאומית איננה בעלת זכויות היוצרים בפריט ואינה רשאית לתת רישיון לשימוש בפריט. יש לפנות לבעל זכויות היוצרים בכל בקשה לרישיון שימוש.

על המשתמש לבדוק האם קיימות מגבלות חוקיות נוספות על השימוש בפריט: חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 ודינים נוספים.

תצוגת MARC

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?