הריאליסט : האסטרונאוט המזרחי הראשון / אסף חנוכה.
חנוכה, אסף, 1974- מחבר מאייר
ספר"טבריה, 1929. שאול חנוכה בן ה-18 נמלט מכורדיסטן רכוב על גבי חמור, ועושה את דרכו לפלשתינה. 2,700 שנה אחרי שגורשו משם אבות אבותיו הוא צופה אל אגם הכנרת, מתאהב בלאה, בתו של אברהם אליהו, נושא אותה לאישה ומקים בית בישראל. גני תקווה, 2001. אסף חנוכה בן ה-25 מסיים את לימודי הקומיקס בצרפת, חוזר לארץ, ומתמקם בבית הוריו רק עד שימצא עבודה. אבל הימים הופכים לשבועות, והעבודה ונדמה שגם העתיד חומקים מבין אצבעותיו, עד שנסיעה אקראית לטבריה מפגישה אותו עם צילום מצהיב ועם שאלה שהוא לא מצליח להשתחרר ממנה: מי רצח, בשנת 1936, את סבא-רבא שלו, אברהם אליהו. 'מי רצח את אברהם אליהו' הוא רומן גרפי יוצא דופן בתחכומו, ברוחב היריעה שלו, בשאלות שהוא מעורר ובכנות כובשת הלב של התשובות שהוא מספק. בלבו ניצבת תעלומה עלומה מן ההיסטוריה המשפחתית של המחבר. אולם אל תתנו לממדיו הצנועים של הספר הזה להטעות אתכם: אסף חנוכה טווה כאן יצירה וירטואוזית שמשלבת סיפור התבגרות אוטוביוגרפי, שהוא גם סיפור על כוחה של אהבה ועל רגע הולדתו של יוצר; התבוננות בהיסטוריה המורכבת ורבת הפנים בת 3,000 השנה של עם ישראל במולדתו; ופרקים מרגשים ומלאי חיים מתוך ההיסטוריה האישית של ארבעה דורות של משפחתו, הנעים בין טבריה ויפו המנדטוריות, לירושלים של שנות פיגועי האוטובוסים, לתל אביב המתלבטת עדיין בסיפור תקומתה." -- מאתר המו"ל.
| כותר |
מי רצח את אברהם אליהו / אסף חנוכה עורכים: נטע גורביץ ואסף חנוכה. |
|---|---|
| כותרים נוספים |
Who killed Avraham Eliyahu / Asaf Hanuka |
| מקום קשור |
Herzliya (Israel)-place of publication |
| יוצרים נוספים |
גורביץ, נטע (עורך) |
| מוציא לאור |
תל אביב : יוקה הוצאה לאור בע"מ |
| שנה |
2025 |
| הערות |
עלילון (קומיקס). |
| סוגה |
Graphic novels Autobiographical comics |
| היקף החומר |
88 עמודים : איורים צבעוניים 28 ס"מ |
| שפה |
עברית |
| מספר מערכת |
997013325632805171 |
| קישורים |
תמונה קדמית (גרסה מוקטנת) תמונה אחורית תמונה קדמית |
תנאי השימוש:
הפריט כפוף לזכויות יוצרים
הפריט כפוף לזכויות יוצרים. הנך רשאי לעשות כל שימוש בפריט שמותר על פי חוק. העתקה, פרסום, הנגשה באינטרנט, ביצוע פומבי, תרגום או עיבוד של הפריט עשויים לחייב קבלת רישיון מבעל זכויות היוצרים.
חובה להעניק קרדיט ליוצר/ים בכל שימוש בפריט.
אין לפנות לספרייה הלאומית לקבלת רישיון לשימוש בפריט. הספרייה הלאומית איננה בעלת זכויות היוצרים בפריט ואינה רשאית לתת רישיון לשימוש בפריט. יש לפנות לבעל זכויות היוצרים בכל בקשה לרישיון שימוש.
על המשתמש לבדוק האם קיימות מגבלות חוקיות נוספות על השימוש בפריט: חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 ודינים נוספים.
יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?