audio items
snunit

תהלים קמח: הללויה הללו את ה' מן השמים

لتكبير النص لتصغير النص
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל משה חבושה
  • 2.
    ספרדים מסורות המזרח - בלקן סטפן סבליץ' (אשר אלקלעי)
  • 3.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים עזרא ברנע
  • 4.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים לוק
  • 5.
    תימן - מרכז תימן (צנעא וסביבותיה) אהרן עמרם
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
playerSongImg
מבצע: סטפן סבליץ'
מבצע נוסף: ר' יצחק אסיאל
בלגרד, 2022.

סטפן סבליץ' הוא החזן הראשי של בית הכנסת הספרדי "סוכת שלום" בבלגרד, שהוא בית הכנסת האחרון שמשמר את מסורת יהודי הבלקן. הוא למד מפי החזנים והרבנים הוותיקים של הקהילה ששרדו את השואה – הרב יצחק דנון והרב יוסף בן זכריה לוי.
הוקלט במסגרת פרויקט תיעוד בתמיכת האגף לתרבות יהודית במשרד החינוך.
© כל הזכויות שמורות.
عنوان תהלים קמח: הללויה הללו את ה' מן השמים / בלקן - בלגרד / סטפן סבליץ'
تقليد ספרדים מסורות המזרח - בלקן
لحن تراثي תהלים קמח: הללויה הללו את ה' מן השמים / בלקן - בלגרד
السلم الموسيقي כללי
دورة العام לכל עת
موعد الصلاة אחר
ملحن ללא מלחין ידוע
لغة עברית
مستوى الأداء 1

תנאי השימוש:

تخضع هذه المادة لقانون حقوق النشر و/ أو شروط الاتفاقية. يُحظر كل ما يلي ما لم يتم الحصول على إذن كتابي من مالك حقوق الطبع والنشر ومالك المجموعة: الاستنساخ والنشر والتوزيع والأداء العام والبث والنشر عبر الإنترنت أو بأي وسيلة أخرى ، كذلك إنشاء عمل مشتق من البند (على سبيل المثال ، الترجمة أو التعديل أو التكيّف) بأي شكل أو بأي وسيلة، سواء كانت رقمية أو مادية.

على الرغم مما سبق، يحق للمستخدم القيام بأي استخدامات مسموح بها على النحو المحدد في قانون حقوق النشر الإسرائيلي (5768-2007)، مثل "الاستخدام العادل". في أي حال، يجب ذكر اسم (أسماء) القيّم (القيّمين) عند الاستفادة من عملهم. يحظر الإضرار بكرامة المؤلف أو سمعته عن طريق تغيير المادة أو الإضرار بها.

يخضع استخدام المادة أيضًا لشروط استخدام موقع.

إذا كان هنالك اعتقاد بوجود هناك خطأ في المعلومات الواردة أعلاه، أو في حالة وجود أية مخاوف بشأن انتهاك حقوق النشر فيما يتعلق بهذه المادة، يرجى التواصل معنا عبر البريد الإلكتروني: [email protected]

MARC RECORDS
تفسير التهاليل الدينية اليهودية
  • (א) הַלְלוּיָהּ.

    הַלְלוּ אֶת ה' מִן הַשָּׁמַיִם,

    הַלְלוּהוּ בַּמְּרוֹמִים,

    ופירוט של הנקראים להלל את ה' מן המרומים: (ב) הַלְלוּהוּ, כָל מַלְאָכָיו, היצורים הרוחניים הבאים למלא שליחות מסוימת של ה', בין בהודעת דברים, בין בהתערבות פעילה במעשי העולם.

    הַלְלוּהוּ, כָּל צְבָאָו, צבא השמים, יצורי מרום: שרפים, אופנים וחיות הקודש.

    (ג) הַלְלוּהוּ, שֶׁמֶשׁ וְיָרֵח, שגם הם בשמים, אם כי במובן אחר של 'שמים'.

    הַלְלוּהוּ, כָּל כּוֹכְבֵי אוֹר, הכוכבים המאירים.

    (ד) הַלְלוּהוּ, שְׁמֵי הַשָּׁמָיִם. שכן השמים אינם נתפסים כעשויים שכבה או דרגה אחת, אלא כרקיעים זה למעלה מזה,[1] וגם הַמַּיִם אֲשֶׁר מֵעַל הַשָּׁמָיִם, אוצרות עליונים אשר מהם יורד השפע לעולם התחתון.

    והקריאה לכולם היא: (ה) יְהַלְלוּ אֶת שֵׁם ה' על כִּי הוּא צִוָּה וְנִבְרָאוּ. כל ברואי מעלה מהללים את ה' על עצם קיומם, שהרי אין הם זקוקים לשום דבר. (ו) וַיַּעֲמִידֵם לָעַד לְעוֹלָם, שכן לכל הפחות מבחינתנו אלה הם דברים קבועים וקיימים - חָק נָתַן, קבע את סדרי הטבע, וְלֹא יַעֲבוֹר.

    בחלקו השני של המזמור יש פנייה דומה ליצורים שלמטה: (ז) הַלְלוּ אֶת ה' מִן הָאָרֶץ - כל צבאה: תַּנִּינִים, יצורי ענק הנמצאים במעמקי המים,[2] וְכָל תְּהֹמוֹת, המים שבמעמקי האדמה. (ח) יהללו אותו אֵשׁ, וּמנגד - בָּרָד, שֶׁלֶג וְקִיטוֹר, עשן או אדים חמים, וכן רוּחַ סְעָרָה, שהיא עֹשָׂה דְבָרוֹ של ה'. (ט) יהללוהו הֶהָרִים וְכָל גְּבָעוֹת, עֵץ פְּרִי וְכָל אֲרָזִים, המייצגים את עצי הסרק, (י) הַחַיָּה וְכָל בְּהֵמָה, רֶמֶשׂ הרומש וזוחל על הארץ, ולעומתם צִפּוֹר כָּנָף, (יא) מַלְכֵי אֶרֶץ וְכָל לְאֻמִּים, העמים שתחתם.[3] או: מנהיגי העמים, שָׂרִים וְכָל שֹׁפְטֵי אָרֶץ. ולא רק הגדולים יהללו את ה', אלא גם אנשים פשוטים: (יב) בַּחוּרִים וְגַם בְּתוּלוֹת, זְקֵנִים יחד עִם נְעָרִים.

    ולסיכום: (יג) הכול יְהַלְלוּ אֶת שֵׁם ה', כִּי נִשְׂגָּב שְׁמוֹ לְבַדּוֹ. התהילה היא לא רק למהות העליונה שמעבר לכל, אלא אפילו שמו של ה' מרומם לבדו והוא מעבר לכל המציאות. בני הארץ וגם יצורי השמים צריכים להודות לה' כי הוֹדוֹ זורח ומאיר עַל אֶרֶץ וְשָׁמָיִם. (יד) וַיָּרֶם קֶרֶן לְעַמּוֹ, הוא מרומם במיוחד את הקרובים אליו, ונותן תְּהִלָּה לְכָל חֲסִידָיו, לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל עַם קְרֹבוֹ, העם שקרוב אליו.

    הַלְלוּיָהּ.

     

    [1] חז"ל מדברים על שבעה רקיעים. ראו ראש השנה לב ע"א; חגיגה יב ע"ב ומנחות לט ע"א.

    [2] ראו בראשית א,כא; ישעיה כז,א; יחזקאל כט,ג; איוב מ; תהלים עד,יג; פט,יא; בראשית רבה ז; בבא בתרא עד ע"ב.

    [3] רשב"ם בראשית כה,כג.

     

    פירוש הרב אבן ישראל שטיינזלץ לקוח מתוך התנ"ך המבואר בהוצאת שפע וקורן ירושלים.



أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟