אוכל ישראלי
איך התפתחה תרבות האוכל בישראל? מה היא תקופת הצנע? מה חלקה של האישה בתרבות האוכל?
בואו לגלות את ימי היישוב העברי בארץ-ישראל וימיה הראשונים של המדינה דרך ספרי האוכל והתזונה, התפריטים, הכרזות, התמונות והשירים.
איך התפתחה תרבות האוכל בישראל? מה היא תקופת הצנע? מה חלקה של האישה בתרבות האוכל?
בואו לגלות את ימי היישוב העברי בארץ-ישראל וימיה הראשונים של המדינה דרך ספרי האוכל והתזונה, התפריטים, הכרזות, התמונות והשירים.
כדי להציג את שפע החומרים שבידי הספרייה הלאומית, בחרנו במספר נושאי חתך: האם נוצר "מטבח ישראלי" בימי קום המדינה?; ספרי הבישול שראו אור בארץ ישראל משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד קום המדינה; עקרת הבית בארץ-ישראל - בין גורל ומקצוע; כיצד משטר הצנע הבליט את תפקיד הנשים בקיום ובמאבק הציבורי; הדאגה הלאומית לתזונה, בריאות וצריכת מוצרים תוצרת הארץ כפי שבאה לידי ביטוי בכרזות; שירי האוכל כאשנב לתקופה של תמימות, ופשטות; ולקינוח, מה כוללת ארוחת יום עצמאות שהמדינה מעצבת לאזרחים?