חתונה במסורות ישראל
החתונה היהודית היא חגיגה של חיבור עולמות.
על פי המסורת זהו טקס רוחני שבמהלכו שני חצאי נשמה, שנפרדו לפני שירדו לעולם, מתאחדים יחדיו. לאיחוד יש משמעות הלכתית שבה החתן והכלה מקבלים על עצמם התחייבויות שונות הקשורות לחיים המשותפים העומדים לפניהם.
ברית הנישואים, שבה באים החתן והכלה ואִתם המשפחות שמתחברות, מהדהדת גם בעולמות ובממדים נוספים. רב נחמן בר יצחק אמר: כל המשמח חתן וכלה כאילו בנה אחת מחורבות ירושלים" (ברכות ו ע"ב), הבית החדש שנבנה בין בני הזוג, יש בו ניצוץ של בית מקדש, מקום לשכינה. כל חתונה היא גם עדות להמשכיות של הקהילה והעם היהודי ויש בה בחינה של תנועה מגלות לגאולה.
מתוך החשיבות הגדולה של החתונה, נבנתה סביבה תרבות שלמה טקסים ומנהגים רבים המתייחסים לשלבים שונים של טקס הנישואין עצמו, וכן מנהגים המתייחסים אל תקופת ההכנה לחתונה ואל המשך החגיגה – בשבעת ימי המשתה – ימי "שבע הברכות" הנמשכים לאחר הנישואין. סביב מנהגי החתונה והשלבים השונים של טקס הברית בין החתן והכלה נכתבו והולחנו פיוטים ותפילות רבות. אנו מזמינים אתכם אל פס הקול של החתונה היהודית, להכיר ולקחת השראה מהעושר הגדול שהתפתח בקהילות ישראל השונות, ואולי גם לאמץ רעיון אל הטקס הפרטי שלכם .