audio items
zemer

נגון ביאליק

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
בביצוע הגבעטרון (להקה); חמישיית גלבוע
תאריך היצירה 1965
השותפים ביצירה היימן, נחום 1934-2016 (מעבד מוזיקלי)
הגבעטרון (להקה) (מבצע)
חמישיית גלבוע (מבצע)
רשות השידור.
הערת מקום וזמן 8/1/1965
גבע
סוגה Songs, Hebrew,Instrumental music
Horas

שפה heb
משך 00:01:47
הערות שיר עממי.
מתוך אוסף קול ישראל.
בביצוע כלי.

הערת משתתפים הגבעטרון עם חמישית גלבוע - היימן
הערת הפקה המידע אודות ההקלטה הועתק מקטלוג קול ישראל.
מספר מדף MCD-0003 - 17
מספר מערכת 990026660060205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • ניגון חסידי ללא מילים שביאליק לימד ולכן נקרא על שמו. בשנת 1925, שנה לאחר שבנה ביאליק את ביתו בתל אביב, כבר היה ניגון מפורסם קרוי על שמו. בשנה זו התפרסם הניגון ביישוב ה"הורה של ביאליק". "כל הענין התחיל כאשר חבורת נוער תל אביבית הגיעה באחד הערבים אל מול ביתו של ביאליק והזמינה אותו להצטרף למעגל הרוקדים. נזכר ביאליק בניגון ששמע ימים אחדים לפני כן ושר אותו לפניהם. בן רגע נקלט השיר ומפה לאוזן עברה עברה השמועה כי ביאליק חיבר הורה. כל הארץ שרה ורקדה את "ההורה של ביאליק" והמשורר עמד מנגד ולא הבין במה זה. "משום מה זכיתי שנקרא ניגון על שמי?- שאל, "כלום מבית אבי הבאתיו? - בוא ואראה לך את היהודי ששמעתי מפיו את הניגון הזה"- אמר פעם לא"ז בן-ישי. מאז נכלל הניגון הזה באסופות זמר רבות כ"מרש ביאליק".-- מתוך אליהו הכהן, בכל זאת יש בה משהו: שירי הזמר של תל אביב, עמ' 58.

    חסידי סדיגורה שרים עד היום את הניגון הזה במבנה ABCB בטישים שלהם. הניגון קרוי בפיהם "נגון שוויץ" כיוון שבשוויץ התוודע האדמו"ר של סדיגורה לניגון, שם סיפרו לו שמדובר בניגון סדיגוראי.
תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?