audio items
zemer

ציונה

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • הקלטה מסחרית
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 01.
    פלאפל
    3:24
  • 02.
    עבד לאהבה
    3:48
  • 03.
    נולדתי בראש העין
    3:55
  • 04.
    שמע האל
    4:00
  • 05.
    מלך הקסטות
    4:14
  • 06.
    עגלת החיים
    3:58
  • 07.
    חבל על הזמן
    3:25
  • 08.
    לילה וירח
    4:00
  • 09.
    פלאפל
    3:50
  • 10.
    פרשת דרכים
    4:00
  • 11.
    ציונה
    4:42
  • 12.
    ואוהב אותך
    4:14
  • 13.
    צדוק
    3:58
  • 14.
    בא הזמן
    4:50
  • 15.
    ציונה
    3:15
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר ציונה
כותרים נוספים איפה את ציונה [ביצוע מוקלט]
בביצוע גרמה, נסים
מתוך חדש ומחודש
חברת התקליטים [ישראל] : הפקות כחול לבן
תאריך היצירה [2010]
השותפים ביצירה אריאל, מאיר 1942-1999 (מלחין, מחבר)
שושני, אפי (מעבד מוזיקלי)
גרמה, נסים 1950- (מבצע)
סוגה Songs, Hebrew
שפה heb
משך 00:04:42
הערות רשומה זו נוצרה אוטומטית על סמך מאגר הנתונים של אקום, אם אתם מזהים טעות במידע או בקישור לשיר אנא עדכנו אותנו
מספר מדף CD/11344
מספר מערכת 990040695040205171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, אנא מלא/י טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף:

הפריט נמסר לספרייה הלאומית בהתאם לחוק הספרים (חובת מסירה וציון הפרטים), תשס"א-2000, והוא עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • "ציונה" הוא פזמון שהוקלט לראשונה כסינגל שיצא בשנת 1992 ונכלל לראשונה באלבומו השביעי של הזמר ניסים גרמה שיצא לאור בסוך שנת 1993 ונקרא "בא הזמן". ניסים גרמה התפרסם לראשונה בסוף שנות השבעים כאשר ביצע את השיר "כי רב להושיע" בפסטיבל הזמר המזרחי יחד עם הזמרת עליזה עזיקרי. במהלך השנים עד לשנת 1992 הוציא גרמה שישה אלבומים, זכה להצלחה לא מבוטלת והופיע גם בתוכנית הילדים "פרפר נחמד" ובהצגה המוזיקלית "ילדי הכרך".
    לאורך כל הקריירה של מאיר אריאל הוא הרבה לכתוב פזמונים עבור אומנים אחרים. למעשה, שיריו המצליחים ביותר במצעדי הפזמונים אלו שירים שאריאל כתב לאחרים ("שלל שרב" שכתב לגידי גוב ו-"ערב כחול עמוק" שכתב לריטה הגיעו שניהם למקום השני במצעד השנתי). השיר "ציונה" נכתב לאחר שבסוף שנות השמונים החל אריאל לקשור קשרים עם זמרי ויוצרי המוזיקה המזרחית (בין היתר השיר היחיד שאריאל ביצע לו קאבר אי פעם בהופעות היה "כבר עברו השנים" של זוהר ארגוב. כחלק מהכיוון החדש רצה אריאל להוציא אלבום שלם אותו יכתוב לזמר ניסים גרמה.
    תוכנית האלבום השלם אמנם נגנזה, אך הסנונית היחידה ממנו, "ציונה", שיר שנכתב כשיר אהבה רומנטי אך למעשה מתכוון ליחסי האזרחים עם מדינת ישראל. השיר "ציונה" היה למעשה השיר היחידי שבביצוע חלקי או מלא של מאיר אריאל שצעד במצעדים השבועיים והשנתיים של תחנת הרדיו רשת ג' (הגיע למקום ה36 במצעד השנתי לשנת תשנ"ג.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?