audio items
zemer

שירת העשבים

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • הקלטה מסחרית
נגן שירים ברצף
  • 01.
    משירי ארץ אהבתי
  • 02.
    מגדלור
  • 03.
    נגן לי ירדן
  • 04.
    כי הנה הסתיו עבר
  • 05.
    ליפא העגלון
  • 06.
    עוד לא תמו כל פלאייך
  • 07.
    אורחה במדבר
  • 08.
    שובי בת ירושלים
  • 09.
    אמא אדמה
  • 10.
    שירת העשבים
  • 11.
    ואולי
  • 12.
    דמעות של מלאכים
  • 13.
    יצאנו אט
  • 14.
    הוא לא ידע את שמה
  • 15.
    שיר של אחרי מלחמה
  • 16.
    שנינו מאותו הכפר
  • 17.
    73 חורף
  • 18.
    הרעות
  • 20.
    לו יהי
  • 21.
    שיר לשלום
נגן שירים ברצף
כותר שירת העשבים
כותרים נוספים אין דבר יותר שלם מלב שבור [ביצוע מוקלט]
דע לך [ביצוע מוקלט]
התבודדות [ביצוע מוקלט]
ניגון שבלב [ביצוע מוקלט]

בביצוע אנקרי, אתי
מתוך [הפסקול של המדינה - תקליטור מס' 2]
תאריך היצירה 2008
השותפים ביצירה שמר, נעמי 1930-2004 (מלחין, מחבר)
אנקרי, אתי 1963- (מבצע)
קדישזון, רפי (מעבד מוזיקלי)
סוגה Nigunim
שפה heb
הערות רשומה זו נוצרה אוטומטית על סמך מאגר הנתונים של אקום, אם אתם מזהים טעות במידע או בקישור לשיר אנא עדכנו אותנו.
מספר מערכת 997008976886805171

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
אודות
  • חיים חפר אמר פעם ששיריה של נעמי שמר יהיו התפילות של הדורות הבאים. השיר נכתב בעקבות סיפור ששמעה בתכנית לט"ו בשבט ששודרה ב"קול ישראל". שלמה ניצן סיפר שם על הרבי נחמן מברסלב, שהיה אדמו"ר באוקראינה ובתורתו מקום חשוב ביותר לניגון. הרבי כתב: "דע לך, כי כל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד לפי העשבים ולפי המקום שהוא רועה שם, כי כל בהמה ובהמה יש לה עשב מיוחד שהיא צריכה לאוכלו. גם עם אינו רועה תמיד במקום אחד, ולפי העשבים והמקום שרועה שם, כן יש לו ניגון, כי כל עשב ועשב יש לו שירה. ומשירת העשבים נעשה ניגון של רועה". נעמי שמר התקשרה לשלמה ניצן אחרי השידור ואמרה לו שבתוך הסיפור שהוא סיפר כבר נמצאת המנגינה שתתאים לו. היא שינתה קצת את המילים כדי שיתאימו ללחן שהתנגן בראשה והשיר בוצע לראשונה ב-1976 בהצגה "מסעות בנימין השלישי", שם שרו אותו דינה גולן, ספי ריבלין ואברהם מור. נעמי שמר הקליטה אותו מאוחר יותר לאלבומה "על הדבש ועל העוקץ" שיצא ב-1981, ובספרה "ספר גימל" הקדישה את השיר לשלמה ניצן.

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?