לענה - Artemisia
להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט- Web. 3(Artemisia, genus of shrubs and herbs (family compositae))
לַעֲנָה (שם מדעי: Artemisia), סוג של צמח שמונה בסביבות 500 מינים. שמה המדעי נגזר משמה של אלת הציד ארטמיס. הלענה ידועה בטעמה המריר. השימוש בה נפוץ במטבח המרוקאי, וכמרכיב בהכנת אבסינת, אוזו ויין ורמוט. ללענה אבקנים אלרגנים אשר גורמים, בעת פריחתה בסתיו, לאלרגיות רבות בקרב הרגישים אליה. בישראל נפוצים ארבעה מינים: לענת המדבר (Artemisia herba-alba, נקראת גם Artemisia sieberi) לענה חד זרעית (Artemisia monosperma) - הנפוצה מכולן. שיח ירוק בעל עלים בשרניים. בחורף הענפים רכים והעלים גדולים ואילו בקיץ הענפים מתקשים והעלים קטנים. לענת יהודה (Artemisia judaica) - צומחת בדרום הנגב, בדרום ירדן ובסיני. לענה שיחנית (Artemisia arborescens) - מוכרת בשמה העממי כשִיבּה או שִיבּא. עלי הלענה השיחנית מכילים שמן סנטונין (Santonin) שיש המאמינים שהוא בעל סגולות מרפא. עלי הצמח מרים מאוד לכן לא חולטים אותם כפי שהם, אלא מוסיפים אותם לתה רגיל. מינים בולטים נוספים: לענה דרקונית (Artemisia dracunculus) - עשב תיבול נפוץ, מוכר גם בשם טרגון. לענה מצויה (Artemisia vulgaris) - בשימוש נרחב ברפואה הסינית העממית. לענה חד-שנתית (Artemisia annua) - ממנה מפיקים ארטמיסינין (artemisinin) לטיפול טבעי במלריה. לענת האבסינת (Artemisia absinthium) - ממנה מכינים את משקה האבסינת. לענת המכבד (Artemisia scoparia)
לקריאת הערך המלא בויקיפדיה >